2009. szeptember 4., péntek

Őszibarackos bazsalikomos csirke

Hát igen, mostanában nem nagyon jelentkezem, kaja még csak-csak készül, de vészesen közeledik az utazás napja, és mostmár nem tudok nem tudomást venni azokról az elintézendő dolgokról, amikre muszáj időt szakítanom a melók között. Úgyhogy ma eljutottam egy bankig, de még kell egy rakat dolog, amikkel sehogy sem állok. Azért lesz az utazásig poszt, mert tervezek addig egy-két ebédet/vacsit nagyobb társasággal, de most álljon itt Nagyim egyik kedvenc husija, amit jóval 80 fölött kísérletezett ki, és - bár első hallásra nem hittem, hogy így lesz - de nálam is vitte a pálmát. Nagyon egyszerű, és alig kell hozzá valami, jelen körülmények között pont ideális. :)

Őszibarackos bazsalikomos hús

Hozzávalók:
  • fél kg csirkemellfilé
  • 2 őszibarack
  • 1 csokor friss, vagy kb. 1 ek szárított bazsalikom
  • só, frissen őrölt bors
  • olívaolaj
A csirkét csíkokra vágom, olívaolajon kérget pirítok rá, aztán fedő alatt, sózva, borsozva majdnem készre főzöm. Közben a barackokat meghámozom, a héját betolom a számba, és a magját kivéve, félbevágva vékony csíkokra vágom. Hozzáadom a husihoz, és ekkor szórom meg a friss vagy szárított bazsalikommal. Készre főzöm a husit, úgy, hogy a barack még ne főjön szét. Mi egyszerűen krumplipürét ettünk hozzá.

Költségek (2 főre):
  • fél kg csirke: 650 Ft
  • 2 őszibarack: 80 Ft
  • 1 csokor friss bazsalikom: 150 Ft (Lehel piac)
Összesen: 880 Ft

Nincsenek megjegyzések: