2011. május 5., csütörtök

Diós sült retek saláta


Mammánál láttam ezt a csodás salátareceptet - állítólag komoly mozgalom volt pár éve a sült retek kapcsán a gasztroblogokon. Hát, én erről ugyan anno lemaradtam, de a jövőben biztosan készül még. :)

Hozzávalók:
  • 10 csomag apró retek
  • 2 marék dió
  • 1 csomag újhagyma
  • 2 csokor petrezselyem
  • 3-4 ek dióolaj
  • 1 citrom leve
  • kb. 1,5 ek vaj
A dióolaj és a vaj keverékén párolni kezdem a félbevágott, vagy nagyon kis daraboknál egészben hagyott retkeket. Pár perc múlva rádobom a kb. 1 cm-re vágott újhagymákat, és ha kicsit összepárolódtak, akkor az előre, száraz serpenyőben megpirított diót. Ráfacsarom a citrom levét, és amikor lehúzom a tűzről, belekeverem az apróra vágott petrezselymet. Ta-damm! :)

Nincsenek megjegyzések: