Drága sógoromat végre felvették rezidensnek, így ígértem neki egy vacsorát. Előző este még a jogsimat ünnepeltük, így a tervből, miszerint 8-kor kelek, és 9-re legkésőbb már kint vagyok a piacon, persze nem lett semmi. :) De délre azért valahogy kivánszorogtam, és meglepő módon, kettőre már sikerült is hazaérni. Mivel D. indiai sógorának hála elkezdtem tanulni indiait főzni, így az általa mutatott első kaja lett a főfogás. A menü Fűszeres Eszter padlizsán és körtekrém levesével kezdődött (szuper!), utána jött a pácolt csirke parota-val (ez olyasmi, mint a csapati, csak ez erősen meg van fűszerezve) és egy rakat salival: volt ruccola és olajbogyesz sali, megint használatba vettem a julienne-vágómat, és és egy egyszerű, de annál finomabb paradicsomos sali. A végére pedig bekéredzkedett egy Sacher torta is, amit talán majd egy másik posztban osztok meg, mivel nem maradt fényképeznivaló...
Pácolt csirke parotá-val
A csirkéhez:
- 1 kg csirke (akár pulyka)
- 1 citrom leve
- fél ek só
- 1 ek garam masala
- fél ek kurkuma
- 1/4 ek fekete (frissen) őrölt bors
- fél ek őrölt koriander
- 2 ek olaj (nem olíva)
A parotához (ezek az arányok kb fél kiló liszthez, ami 4 felnőttnek kicsit sok - én 6 főre 60 dkg-ból csináltam, és arányosan több fűszert is használtam):
- fél kiló finomliszt (bl65)
- 1 ek só
- 1 ek őrölt koriander
- 1/4 ek kurkuma
- 1/4 ek fekete (frissen) őrölt bors (nekem ez kicsit erős, én kevesebbet használtam)
- 1 ek köménymag
- 2 ek curry madras (ez olyami, mint a sima curry, csak van egy kis ánizsos beütése)
- kevés olaj
- víz
Paradicsomos koriander :)
- 4 nagy fej paradicsom
- 2 csomag újhagyma
- 1 csokor koriander
2 megjegyzés:
szívesen olvasnék többet a sertésről! és remélem nembaj, ha ezután csak nigellának szólítalak...
Parota rulz:)
Ja, és a mai rétes nagyon-nagyon jó volt!!!
Megjegyzés küldése