2009. június 2., kedd

Epres-habcsókos pohárkrém


Ez volt a vacsora desszertje, és azt hiszem, osztatlan sikert aratott (Az milyen, hogy a saját nővérem akar hozzám jönni??? :) ). Pedig hihetetlenül egyszerű, és pár perc alatt megvan. Hála Nigellának. (A kanállal pedig lélekben készülök a nagy utazásra! :) )

Hozzávalók (6 főre):
  • 1 zacskó habtejszín
  • kb. 60 dkg eper
  • 3 nagyobb habcsók
  • balzsamecet (2-3 ek)
  • kevés cukor
A tejszínt felverem, de nem keményre, hanem csak hogy legyen egy kis tartása, de azért még krémes maradjon. Miközben a gép dolgozik, az epret apróra vágom, meglocsolom balzsamecettel és kb. 3 kk cukorral (mi nem szeretjük cukrosan, és a habcsók úgyis édes). Összeforgatom, majd hagyom, hogy egy kis levet eresszen. Ha a hab kész, belemorzsolok 3 nagyobb habcsókot, majd beleforgatom az epret, és a kiválogatott szebb szemekkel díszítem (jelen esetben ez elfelejtődött, mert a fiúk követelték a desszertet, de a képre azért már rákerült! :) ). Hűtőbe teszem, és hagyom picit összeérni. Ha sokáig bent hagyjuk, a ahabcsók picit megpuhul, de úgy is nagyon finom!

Költségek (6 személyre):
  • habtejszín (3 dl-es): 200 Ft
  • eper: 300 Ft (500Ft/kg epernél)
  • habcsókok: 150 Ft (Móricz Zs. körtérnél van egy cukrászda, ahol egész évben kapni)
  • balzsamecet: minőségtől függően 30-150 Ft
  • cukor: 10 Ft
Összesen: 750 Ft

Nincsenek megjegyzések: