2009. június 16., kedd

Kakaós vajas süti tejszínes cserkóval


Az említett vacsorán ez volt a desszert. Valami kakós sütire gondoltam, aztán megtaláltam a teavajat, és a cserkót, és hát ez lett belőle...

Hozzávalók a sütihez:
  • 1,5 bögre teljes kiőrlésű liszt
  • 1 sütőpor (nekem csak élesztőm volt, nem is emelkedett meg :))
  • 2,5 ek méz
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 dl tejszín
A hozzávalókat összekeverem robotgéppel, és mehet a kivajazott-kilisztezett tepsibe. kb. 25 perc 180 fokon.

Hozzávalók a cserkós szószhoz:
  • kb. fél kiló kimagozott cserkó
  • 1 dl tejszín
  • 0,5 dl 100%-os narancslé
  • 1 ek méz
  • fahéj
A cserkót forró serpenyőbe dobom, felöntöm a narancslével és a tejszínnel, mézzel és fahéjjal ízesítem, és 4-5 percig rotyogtatom, hogy még ropogós maradjon!

Nincsenek megjegyzések: