2009. február 13., péntek

Indiai zöldséges rizs















Este későn értünk haza, és volt ugyan egy kevés paradicsomleves tegnapról, de érezem, hogy ez azért kicsit kevés lesz. Úgyhogy megcsináltam ezt a rizst (persze szintén a sógornak köszönhetően), ami nagyon gyors, és nagyon egyszerű, pont egy esti sörözés után összedobható. És amikor pirulnak a hagymával a fűszerek, hmm...

Hozzávalók:
  • 2 nagy vöröshagyma
  • valamilyen mirelit zöldségkeverék
  • 1 kk kurkuma
  • 1,5 kk római kömény
  • 1 kk őrölt koriander
  • fél kk szegfűbors
  • rizs
  • olívaolaj
A mirelit zöldségeket vízben (nem teljesen) megfőzöm, majd félreteszem. A hagymát apróra vágom, olívaolajon párolni kezdem, majd ha már puha, megfűszerezem, és 1-2 percig együtt pirítom a fűszerekkel. Beleöntöm a félretett zöldségeket, és a rizst (annyit, amennyi embernek készül), majd addig pirítom a rizst, amíg ki nem fehéredik. Utána felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, és fedő alatt készre főzöm.

Nincsenek megjegyzések: