Mostanában gyakran csak arra volt időm, hogy beugorjak egy kínaiba egy fél adag zöldséges tésztáért. Aztán egyik este nagyon éhes voltam, de nem nagyon volt otthon semmi. Aztán megláttam a kosárban egy kis fej káposztát, és arra gondoltam, miért ne? Végülis van szójaszósz, meg hagyma, meg répa (durumtésztából pedig rendesen bespájzoltunk a múltkor). Így aztán elkészült ez a tészta, amiből - mivel D. kifejezetten hangsúlyozta, hogy ő ugyan nem éhes, és neki ne csináljak - végül 4 adagot csináltam. Másfelet magamnak, másfelet D.-nek :), és egyet másnapra, hogy tudjon mit vinni ebédre (persze, hogy otthon hagyta...). Alapvetően ez nem egy szaftos tészta, a szójaszósz és a tejföl keveréke viszont vékonyan bevon mindegy egyes tésztaszálat, közben pedig ropognak a zöldségek... hmmm... Legközelebb apróra vágott friss gyömbér is kerül bele.
Hozzávalók:
Felteszem főzni a tésztát, közben egy wokban olajon ellezdem pirítani a hagymát. Rászórom a cukrot, hogy jobban karamellizálódjon, és rádobom a répát és a káposztát. Együtt pirítom őket, egy felespohárnyi vizet is ráöntök, hogy kicsit párolódjanak. Végül ráöntöm a szójaszószt, és a tejfölt, összekeverem, és kicsit összerottyantom. Kóstolok, majd mehet bele a tészta. Összekeverem, és gyorsan betolom. :)
2 megjegyzés:
Egy "felespohárnyi vizet"...
Ez zseniális! :)))
Még nem láttam ilyet receptben fél deci helyett, de tetszik. :)
Most mit mondjak, valamiért az volt kéznél... :)
Megjegyzés küldése