Hétvégén családi kerti party volt, bográcsban főtt marhapörkölttel, uborkasalátával, napsütéssel, és többek között ezzel a tortával. Már nagyon vártam az idei első epres sütit, körül is néztem a blogokon, próbáltam ihletet meríteni, de végül persze szombat reggel fél8-kor jöttem rá, hogy pontosan milyen is lesz. Még épp' időben, délre elkészült! :)
Hozzávalók a citromos piskótához...:
- 4 tojás
- 4 ek liszt
- 4 ek cukor
- 1 citrom héja és 1 ek leve
A tojásokat szétválasztom, a sárgáját fehéredésig verem a cukorral, belekeverem a lisztet, és a felvert tojásfehérjét, majd a citromhéját, és a levét. Tortaformába teszem, és 200 fokon kb. 13-14 perc alatt készre sütöm. Ha kicsit kihűlt, kettévágom.
... a krémhez:
... a krémhez:
- 2 liter tej és egy kefír a C&V féle házi ricottához
- 3 ek balzsamecet
- 0,3 dl méz
- 1,5 dl tejszín
- 30 dkg eper
- 3 ek cukor
A tejből és a kefírből ricottát készítek, és hagyom lecsöpögni. Ha lecsöpögött, kikeverem a balzsamecettel, a mézzel, a cukorral együtt félkeményre vert tejszín felével, és az apróra vágott eperrel (5-6 kisebb szemet meghagyok díszítésnek). A töltelékkel megtöltöm a citromos piskótát, a torta tetejét megkenem a tejszínnel, és feldíszítem a félbevágott eperdarabokkal.
2 megjegyzés:
Zsuzsi, nem látok e-mail címet az oldaladon, dobsz egy e-mailt nekem? Köszi!
Nemisbéka, mail ment.
Megjegyzés küldése