Hozzávalók (3 főre, vagy 4-re, ha a fiúnak gyomorrontása van, és csak 4 fasírtot eszik 8 helyett :) ):
- 60 dkg darált csirke (vagy borjú, vagy akármi, csak ugye a csajok nem esznek...)
- 1 tojás
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- fél csokor petrezselyem
- fél csokor koriander
- fél ek római kömény
- 1/4 ek őrölt koriander
- 1 ek édes (vagy aki szereti, csípős) pirospaprika
- 1/3 ek őrölt szerecsendió
- 1/2 ek fahéj
- só, bors
- vaj
A kuszkuszhoz:
- 30 dkg kuszkusz (én az Ázsiai boltban vettem a Nagycsarnokban)
- csirke alaplé
- vaj
- natúr joghurt
- só
- friss menta (ez nekem most nem volt)
- ízlés szerint fokhagyma (e nélkül is nagyon jó)
A darált húst összekeverem az apró kockákra vágott hagymával, a fűszerekkel, és a kicsit elhabart tojásal, és hűtőbe teszem vagy 1 órára. Utána kiveszem, megkóstolom (most tanultam :) az ujjhegyemet kicsit végighúzva rajta, (és persze lenyalva) érződik a fűszerezés - bár felelősséget nem vállalok a galandférgekért :) ), és utánfűszerezem. Vajat olvasztok, és közepes lángon megsütöm mindkét oldalát.
A kuszkuszt vajon átpirítom, majd a lángot lezárva, felöntöm az alaplével (vagy bármilyen fűszerezett forró vízzel). Hagyom megduzzadni, és kész. Leöntve a joghurtos szósszal magában is isteni!
A kuszkuszt vajon átpirítom, majd a lángot lezárva, felöntöm az alaplével (vagy bármilyen fűszerezett forró vízzel). Hagyom megduzzadni, és kész. Leöntve a joghurtos szósszal magában is isteni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése