2009. február 2., hétfő

Chicken makhni - Paradicsomos tejszínes csirke indiai módra



Ez a recept is D. indiai sógorától származik, és az elmúlt két hétben már harmadjára készült. Egyrészt alapból szinte minden van hozzá otthon, másrészt pedig elképesztően finom. Ez készült a tárkonyos zöldségleves mellé a hétvégén.

Hozzávalók:
  • kb. fél kg csirkemell
  • 4 nagy fej vöröshagyma
  • 1 dl paradicsompüré
  • 1 dl tejszín
  • fél kk kurkuma
  • 1,5 kk római kömény
  • 1 kk garam masala
  • fél citrom leve
  • só, bors
A felkockázott csirkét fél órára citromlébe áztatjuk. Közben a négy hagymát pürésítjük, és olívaolajon megpároljuk. Beleöntjük a paradicsompürét, és a tejszínt. Beletesszük a húst, fűszerezzük, és hagyjuk rotyogni kis lángon kb. 30 percet. Nem kell meglepődni, ha hamar megpuhul, mivel a citromlé szépen előkészítette a husit. Mi hosszúszemű basmati rizzsel ettük.


Költségek (2-3 főre):
  • csirke: 600 Ft
  • hagyma: 150 Ft
  • paradicsompüré: 150 Ft
  • tejszín: 50 Ft (Lidl, 2 dl 99Ft)
  • citrom: 30 Ft
  • kurkuma: 10 Ft
  • római kömény: 30 Ft
  • garam masala: 25 Ft
Összesen: 1045 Ft

2 megjegyzés:

Andi írta...

Megcsináltam, és nagyon finom lett! Köszi a receptet!

Zsuzsi írta...

Örülök, hogy ízlett, nekem is az egyik kedvencem!