Fűszeres Eszter egyik tavalyi Branch-ára hozta egyik barátnőm ezt a kenyeret, és igazság szerint azóta meg akarom sütni. Most a nagy betegség vége felé úgy döntöttem, ez lesz az első "kilengés", amit megengedek magamnak, bár 10 percnél többet így sem kellett ágyon kívül töltenem. Nagyon érdekes ízű, akár magában is fogyasztható kenyér, de bármivel el tudom képzelni!
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 350 gramm liszt (nálam 1/3-a teljes kiőrlésű rozsliszt, 2/3-a sima finomliszt)
- 1 csomag, 7 grammos porélesztő
- 1 csipet sütőpor
- 1 kk só
- 1 kk cukor
- 40 gramm margarin
- 10 dkg reszelt trappista vagy eidami
- 2,6 dl langyos sör
- a kovászhoz: 0,5 dl sör, 2-3 ek liszt
A kovászt előző este előkészítem (összekeverem a sört és a lisztet) és hagyom reggelig állni. Reggel a kenyérsütőbe pakolom a hozzávalókat a kovásszal együtt, és hagyom a gépet sima programon, közepes sütésen sütni. 3 óra, és isteni illatok szállnak mindenfelé...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése