Már a kiutazásunk előtt pár héttel rápörögtem az amerikai palacsintára, alig vártam, hogy kint legyünk, és ehessek. Egyébként ez engem is erősen meglepett, főleg, m
Hozzávalók a "palacsintaporhoz" (előre összekeverhető, 3 hónapig felhasználható):
- 6 csésze liszt
- 1,5 tk szódabikarbóna
- 3 tk sütőpor
- 1 tk só
- 2 tk cukor
Hozzávalók a "befejezéshez":
- 2 tojás
- 2 csésze író (tejjel helyettesíthető)
- 4 ek sózatlan vaj
- 2 csésze "palacsintapor" (ld. fent)
- vaj a sütéshez
A tojásfehérjéket és az írót, valamint külön a sárgáját és a vajat összekeverem, majd nyakon öntöm a palacsintaport a keverékekkel. Csomómentesre dolgozom, de nem szabad túlkeverni. A forró serpenyőben megolvasztom a vajat, és a tésztát oladalanként 2-3 percig sütöm. Megszórom friss gyümölcsökkel, vagy egyszerűen csak juharszirupot öntök rá. Nutellával is finom! :)
A kép a Tioga Pass-i házunk előtt készült.
A kép a Tioga Pass-i házunk előtt készült.
2 megjegyzés:
Köszi, végre egy autentikus recept.
Nemcsak autentikus, hanem finom is! :)
Megjegyzés küldése