2009. június 2., kedd

Olajbogyóval töltött sajtgolyó


Igazság szerint ez készült volna a GBT-re, ha el tudok menni... :( Így viszont kiváló kiegészítője lett egy baráti vacsinak, ami - ha nem is ebből a célból rendeztem - végül albérletünk búcsúztatója is lett egyben. Igen, a hétvégén "beköltöztünk" a városba, az a hegyről a város szívébe, így most nem csak a vizsgák, de még ez a költözés is elszakított innen. De szerencsésen, 2 nap alatt megúsztuk, úgyhogy már kezdek berendezkedni az új konyhámban, ami ugyan fényévekre van az előzőtől, de hát valamit valamiért. :( Mindenesetre a deszkám még elfér benne, úgyhogy ráérek Amszterdamban visszatérni a lemosott borosüveges megoldáshoz! :) A vacsi egyébként nagyon jól sikerült (vagy csak udvariasak voltak! :) ), ez volt az előétel, jön majd még a desszert, az ezek köztiek már felkerültek. És még valami: a recept NEM Stahl Judittól származik, bár miután egy vasárnap reggel hetek óta való tanakodás után beugrott, hogy ilyet kéne csinálni, még aznap délelőtt megsütötte (bár más tésztával) a műsorában...

Hozzávalók:

Csinálok egy adag sajtos rúd tésztát, ha kész, akkor lecsöpögtetek kb. 40 szem olajbogyót (lehet bármilyen: paprikával vagy mandulával töltött, sima, bár a magosat erre nem ajánlom...), a tésztából kis gombócokat formálok, majd szétlapítom, beleteszem az olajbogyeszt, és újra gombóccá formálom őket. 200 fokon, 15-20 perc alatt ropogósra sütöm.

2 megjegyzés:

Gabojsza írta...

Szia Zsuzsi,
A bejegyzésedben a "sajtos rúd tészta" nincs jól belinkelve, kétszer van benne a http://, így nem jön be.

Zsuzsi írta...

Köszönöm Gabojsza, javítottam! :)