2009. március 14., szombat

A világ legjobb sörkorcsolyája



Amióta az eszemet tudom, imádok focit nézni. Főleg nyáron, valami nyugis, nyitott kocsmában, hideg sörrel, és az elmaradhatatlan sós mogyoróval. De az az igazság, hogy bár a focit és a sört sose unom el, a sós mogyira egy-két alkalom után rá se bírok nézni. Már évek óta keresek valami sós sütit, ami kiválthatná ezt (de tényleg, mondjuk EB alatt, amikor napi 2 meccs van, és persze mindkettőt nézni kell, elég kellemetlen tud lenni a dolog...). Aztán nemrég egy nagyon jó barátom átjött dumálni, és mivel amúgy nagy melóban voltam, mondtam neki, hogy nem tudom ebéddel várni, mire felajánlotta, hogy akkor majd ő hoz. :) Így került elém ez a sajtos rúd, paradicsomlevessel. Hihetetlenül intenzív íze van, és nagyon nagyon finom. Aki akar, tehet köménymagot a tetejére, én nagy szemű tengeri sóval szórtam meg.

Hozzávalók:
  • 40 dkg finomliszt
  • 15 dkg trappista illetve füstölt sajt vegyesen, lereszelve
  • 20 dkg margarin
  • 1/2 csomag sütőpor
  • kb. 1,5 dl tejföl
  • 2 tojás
A lisztet, sütőport, sót és a vajat összemorzsolom, beleteszem a reszelt sajt kb. 2/3-át, a 2 tojás sárgáját, és tejföllel addig dolgozom össze, amíg egy nyújtható, nem nagyon ragacsos tésztát nem kapok. Kb. 1 cm-esre nyújtom, megkenem a tojásfehérjékkel, és megszórom a maradék reszelt sajttal. Ujjnyi csíkokra vágom, majd előmelegített sütőben, 200 fokon 13-15 percet sütöm. Vigyázni kell, mert könnyen odaég. Hajrá csehek! :)

Nincsenek megjegyzések: