Még a Torkos Csütörtökön ültünk be a Ráday utcába egy barátnőmmel a Red Caféba. Mivel sikerült idén is az utolsó pillanatban eszembe jutnia annak, hogy lesz ez a népünnepély, így estére már nem is próbáltam helyet foglalni, és a különlegesebb helyekkel meg sem próbálkoztam (oké, aznap reggel már tényleg elég későnek tűnhet... :) ). Viszont így is egy nagyon kellemes beszélgetős ebéd kerekedett belőle, ahol levesnek egy hasonló póréhagymás levest ettem, ami tényleg nagyon finom volt, így itthon is elkészült egy kis fáziskéséssel. :)
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 nagyobb póréhagyma
- 1 nagy vöröshagyma
- 2 tk majoranna
- 4 tk tárkony
- kb. 1 dl tejszín
- kb. 1 liter alaplé/víz + húsleveskocka/ víz + vegeta
- vaj
- olívaolaj
- 1-2 ek liszt
A vaj és olívaolaj keverékén megpárolom a vékony cikkekre vágott hagymákat. Megszórom liszttel, kicsit pirítom, majd felöntöm hideg alaplével, fedő alatt felforralom, majd fűszerezem, és végül selymessé főzöm a tejszínnel.
Költségek:
Költségek:
- póréhagyma: 100 Ft
- vöröshagyma: 30 Ft
- majoranna: 5 Ft
- tárkony: 20 Ft
- tejszín: 50 Ft (Lidl, 2 dl 99 Ft)
- leveskocka: 33 Ft (ha a 6 db-os 200 Ft)
- liszt: 10 Ft
2 megjegyzés:
Hali!
Tetszenek a receptjeid,légyszi írd le a fokhagyma krém leves receptjét ha szoktál csinálni. Nekem nem sikerül.
Meg valami nagyon gyors süti receptet. Köszi. ÉN
Szia Éva!
Fokhagymakrém levesnek Tomáét tudom ajánlani, amit megtalálsz a http://tomakonyha.blogspot.com/2009/01/fokhagymakrmleves.html linken. Egy jól bevált, egyszerű és gyors sütinek pedig ezt tudom ajánlani: http://le-bigmac.blogspot.com/2009/02/narancsos-csokis-fahejas-muffin.html Ha nem szereted a narancsot ki lehet hagyni belőle és pl. diót tenni bele, vagy bármit, amihez kedved van! Jóétvágyat!
Megjegyzés küldése